New York Kalender


New York Kalender

sky


Der er altid noget at gøre i The Big Apple, men New York har også sine årlige højdepunkter. Flere gange om året er der spektakulære parader gennem byens gader, men måske den sjoveste er Thanksgiving parade. Kig efter den måned du besøger New York City:


Januar

Martin Luther King Jr. Parade
Hvert år bliver den amerikanske ikon Martin Luther King hædret med en parade gennem New York City. Martin Luther King arbejdede for borgerlige rettigheder og har sat en tung stempel på det amerikanske samfund, og i dag tæller man ham som en af de store mennesker i hele USA’s historie. Paraden som finder sted i midten af januar løber langs Fifth Avenue.

Februar

Super Bowl søndag
I begyndelsen af februar spilles den afgørende kamp i NFL (National Football League). Denne søndag trækker mange tilskuere foran fjernsynet for at se det store skuespil. For dem der ikke er så interesseret i sport, så kan du nyde af det store Half-Time Show, som ofte trækker de største

entertainere i verden.

Marts

Saint Patrick’s Day
Den 17. marts fejres Irlands nationaldag eller Saint Patrick’s Day. Festen er også vigtigt i New York, hvor mange af byens indbyggere har deres oprindelse fra Irland. St. Patrick er Irlands skytshelgen, og man har denne dag en tradition for at gå klædt i grønt. I New York afholder man hvert år på Fifth Avenue en stor parade gennem Manhattan, som er blevet verdensberømt.

April

Baseball premiere
I april måned begynder baseball sæsonen. Major League Baseball har to hold fra New York-området, nemlig New York Yankees og New York Mets. Gennem årenes løb har Yankees traditionelt været storebror.

Maj

Memorial Day
Den sidste mandag i maj er Memorial Day, hvor man giver en tanke til alle de soldater der kæmper for USA.

Juni

Puerto Rico Day Parade
Den anden søndag i juni afholdes en farverig parade langs Fifth Avenue. Arrangementet er en måde at skabe en anerkendelse for alle der har sine rødder i Puerto Rico.

Juli

Independence Day
Den amerikanske National Dag (Independence Day) fejres den 4. juli og selvfølgelig er fest i New York City også. De fantastiske fyrværkeri på Manhattan ses bedst fra Brooklyn.

August

U. S. Open
Queens arrangerer den årlige tennis turneringen U. S. Open. Turneringen tæller som én af de fire store – Grand Slam.

http://usopen.org/

September

NFL – Amerikansk fodbold premiere
Amerikansk fodbold har vokset sig stor i Danmark, men USA er det nærmest religion. Premieren på NFL er næsten hellig.


Oktober

Halloween Parade
Begrebet Halloween er også trængt igennem til Danmark. Her skal du klæde dig ud og forsøge at skræmme hinanden. Hvad passer bedre, end en kæmpe Halloween parade når mørket kommer i New York City?

NHL Premiere
National Hockey League (NHL) begynder sin sæson i oktober. For de interesserede har man tre hold tæt på New York, nemlig New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils. Det er Rangers som spiller sine kampe i Madison Square Garden.

http://www.nhl.com/

NBA Premiere
For dem der er interesseret i basketball starter  NBA sæsonen i oktober. Der er to hold i New York-området, nemlig New York Knicks og New Jersey Nets. I Madison Square Garden er det Knicks som spiller.

http://www.nba.com/

November

New York City Marathon
Verdens mest berømte motionsløb er New York City Marathon, der bliver afholdt hvert år i begyndelsen af november. Her kan du løbe igennem The Big Apple og se op på de enorme skyskrabere. Turen vil også gå igennem Central Park midt på Manhattan. Det kræver lidt for at løbe de 42 195 meter.

http://www.nycmarathon.com/

Macy’s Thanksgiving Parade
I november afholder butikken Macy’s dens spektakulære Macy’s Thanksgiving Parade.
Blandt andet har man enorme balloner i alle forskellige former med i paraden.

December

Nytårsaften
For dem, der ønsker at fejre det nye år på en lidt anden måde, skal du ta til New York. Den verdensberømte nedtælling til midnat i er midten af Manhattan, nemlig  på Times Square.

Juletræet på Rockefeller Center
Kæmpe juletræet der står på Rockefeller Center trækker et stort publikum hvert år når det skal blive tændt.